0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Nut en noodzaak van een goede back-up

We hameren er regelmatig op: maak een goede back-up van je data! Dat doen we niet voor niets, we spreken uit ervaring. Alleen ziet iemand dat vaak pas in, als het al te laat is. Helaas gebeurt het veel te vaak dat een ondernemer geen goede back-up heeft. Heb jij je wel eens afgevraagd, wat je zou doen als al je bedrijfsdata verloren gaan? We leggen je het nut en de noodzaak van een goede back-up graag uit.

Oorzaken van dataverlies

Bewust en onbewust slaan we heel veel data op. Dat komt omdat we steeds meer digitaal werken. Zowel in je hardware als software bevinden zich grote hoeveelheden bedrijfsdata. Je data kan door verschillende oorzaken verloren gaan. Denk aan:

  • Virussen, spyware en malware
  • Een kapotte harde schijf
  • Verlies of diefstal van je laptop of USB stick
  • Stroomstoring, ouderdom en fabricagefouten
  • Een fout in een update

Je hebt in veel gevallen geen grip op deze situaties, het komt altijd onverwacht. Voor iedere ondernemer is het dus van het allergrootste belang dat je een goede en volledige back-up hebt.

Waar je op moet letten bij back-ups

De traditionele manier om een back-up te maken is door handmatig data te kopiëren naar een externe harde schijf. De valkuil is dat je dit snel vergeet. Bovendien kan je in sommige gevallen een virus ook mee kopiëren naar een harde schrijf. Als bedrijf werk je naast tekst-, foto- en presentatiebestanden ook met boekhoudsystemen of andere databases, deze zijn niet altijd te kopiëren naar een harde schijf. Een goed functionerende online back-up hoort dus onderdeel te zijn van je bedrijfsvoering.

Wanneer is een back-up bruikbaar?

  1. Een back-up moet compleet terug te zetten zijn op jouw server (of eventueel een andere server). Let daarom op of alle data meegaat in de back-up.
  2. Zorg dat de back-up op een vast tijdstip wordt gemaakt. Het is belangrijk dat je met regelmaat, bij voorkeur op een vast tijdstip en geautomatiseerd, een back-up van je data maakt. Bijvoorbeeld elke dag om 7 uur 's morgens. Als er iets misgaat, dan ben je de data van maximaal een dag kwijt. Maar misschien is het voor jouw organisatie wel belangrijk dat er meerdere keren op een dag een back-up gemaakt wordt. Dat is allemaal in te regelen.
  3. Sla je back-up op een betrouwbare plek op. Een back-up is op verschillende manieren op te slaan. Op een externe netwerkschijf of via de cloud. Regel jij je back-up via interparts, dan staat jouw data 100% veilig opgeslagen in onze één van ons beveiligde datacenters in Nederland.

Voorkom onaangename verrassingen

Hoe is de back-up procedure in jouw organisatie geregeld? Heb je geen idee, dan maken wij het graag voor je inzichtelijk. interparts biedt diverse betaalbare back-up oplossingen, aangepast aan jouw wensen. Van een back-up van een enkele inbox tot een volledig geautomatiseerde back-up van je hele server die iedere minuut je volledige systeem vastlegt. Wij richten de back up binnen jouw systemen zo in, dat jij je volledig en onbezorgd kunt richten op je business!

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen